BRT Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Welcome to the Bridgetek Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ Bridgetek Support

Please refer to our website for detailed information on all our products - Bridgetek - Bridging Technology

Author Topic: problem regarding eve2 display.  (Read 579 times)

madhusudan.jadhav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
problem regarding eve2 display.
« on: April 23, 2019, 08:30:20 PM »

Hi,
 I am using infineon make xmc4500 realx kit with eve2-70A display. I have written the program. I take reference of one arduno based project using eve2 display. but display isnot getting. even i saw datasheet and programmed xmc4500  but no display is coming. i need help. the program is developed in infineon dave software.
please help i am newbee.
Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #1 on: April 25, 2019, 02:04:18 PM »

Hello,

Can you provide a SPI trace of communication from your MCU to the EVE IC?

We have some application notes geared towards writing a libraries for MCUs. The first covers how the low level transfers are structured between and MCU (in this example a PIC) and the EVE IC. The second covers how to create an EVE Library to interface to the MCU. And finally the last one covers some EVE examples for PIC MCUs:
http://brtchip.com/wp-content/uploads/Support/Documentation/Application_Notes/ICs/EVE/BRT-AN-006-FT81x-Simple-PIC-Example.pdf
http://brtchip.com/wp-content/uploads/Support/Documentation/Application_Notes/ICs/EVE/BRT_AN_008_FT81x_Creating_a_Simple_Library_For_PIC_MCU.pdf
http://brtchip.com/wp-content/uploads/Support/Documentation/Application_Notes/ICs/EVE/BRT_AN_014_FT81X_Simple_PIC_Library_Examples.pdf

The principals described in these Applications Notes can be used to implement solutions for a wide variety of MCUs.


Best Regards,
BRT Community
Logged

yury_m

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #2 on: May 02, 2019, 01:55:01 PM »

Hi,
Where do you enable back light of the LCD? May be LCD is working but because of back light is off you can not see the screen.
Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #3 on: May 02, 2019, 03:19:51 PM »

Hello,

REG_PWM_HZ and REG_PWM_DUTY are the registers used to control the backlight.

Please see section 4.5 of the datasheet:
https://brtchip.com/wp-content/uploads/Support/Documentation/Datasheets/ICs/EVE/DS_FT81x.pdf

Best Regards,
BRT Community
Logged

madhusudan.jadhav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #4 on: June 05, 2019, 03:14:03 PM »

« Last Edit: June 10, 2019, 05:19:29 AM by madhusudan.jadhav »
Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #5 on: June 11, 2019, 01:16:39 PM »

Hello,


Just to double check are you following the initialization sequence as described in section 2.3 of the datasheet?
https://brtchip.com/wp-content/uploads/Support/Documentation/Programming_Guides/ICs/EVE/FT81X_Series_Programmer_Guide.pdf

Best Regards,
BRT Community
Logged

madhusudan.jadhav

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #6 on: June 11, 2019, 03:10:10 PM »

Yes, I have written the initialization sequence using xmc code  with format given in data sheet. But I am unable to read the memory.  I have tried arduino code and AN-008 code also. The host command I have written by hex code for testing. but couldnt get readings. Is there any way of checking to read memory?
« Last Edit: June 11, 2019, 03:23:51 PM by madhusudan.jadhav »
Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #7 on: June 11, 2019, 04:33:33 PM »

Hello,

Can you provide a SPI capture of your code execution to the EVE IC?

Best Regards,
BRT Community
Logged

AT38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: problem regarding eve2 display.
« Reply #8 on: June 26, 2019, 04:09:07 PM »

After sending the host command 'ACTIVE' (0x00,0x00,0x00) the chip will respond to further commands with (0x00, 0x4A, 0x43, 0x42).

If you're not seeing that, you've probably got a problem with your SPI port.
Logged