BRT Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Welcome to the Bridgetek Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ Bridgetek Support

Please refer to our website for detailed information on all our products - Bridgetek - Bridging Technology

Author Topic: BT817Q VERTEX2II y not display correctly  (Read 11091 times)

vdc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« on: June 15, 2021, 02:38:07 PM »

I'm running on BT817Q with 7" display (1024 x 600). I save the image as ASTC 8x8 in Memory flash.

Code: [Select]
    // Draw Logo
    Gpu_CoCmd_SetBitmap(phost, (0x800000 | 4096 / 32), COMPRESSED_RGBA_ASTC_8x8_KHR, 496, 200);
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, BEGIN(BITMAPS));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, VERTEX2II(270, 0, 0, 0));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, END());

This code works fine. However, when I try to move the bitmap to difference location then it not display correctly. App_WrCoCmd_Buffer(phost, VERTEX2II(270, 100, 0, 0)). This cause the problem that the screen only display the horizontal lines.

Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 743
    • View Profile
Re: BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« Reply #1 on: June 15, 2021, 04:10:47 PM »

Hello,

Thank you for your question.

I've tried to recreate this issue in ESE but I am unable to see the behaviour you are noting.
Could you provide an example of the corruption you are seeing on the display?
During your test are you drawing anything else on the screen?

Can you also provide either the original image with the EAB settings used for conversion or the flash.bin file you are using?

Best Regards,
BRT Community
Logged

vdc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« Reply #2 on: June 15, 2021, 04:26:36 PM »

Hi. I tried both with VERTEX2F and VERTEX2II

Code: [Select]
    // Draw Belmont Logo
    Gpu_CoCmd_SetBitmap(phost, (0x800000 | 4096 / 32), COMPRESSED_RGBA_ASTC_8x8_KHR, 496, 200);
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, BEGIN(BITMAPS));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, VERTEX2F(270*16, 0*16));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, END());

This works fine. IMG_8120.JPG

When I change the Y.

Code: [Select]
    // Draw Belmont Logo
    Gpu_CoCmd_SetBitmap(phost, (0x800000 | 4096 / 32), COMPRESSED_RGBA_ASTC_8x8_KHR, 496, 200);
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, BEGIN(BITMAPS));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, VERTEX2F(270*16, 1*16));
    App_WrCoCmd_Buffer(phost, END());

Will not display. Please see the attach. IMG_8121.JPG

I configure the display as below.
Code: [Select]
/* Default is IPS 1024 x 600 */
#define DispWidth     1024L
#define DispHeight    600L
#define DispHCycle    1344L
#define DispHOffset   160L
#define DispHSync0    0L
#define DispHSync1    100L //70L
#define DispVCycle    635L
#define DispVOffset   23L
#define DispVSync0    0
#define DispVSync1    10L
#define DispPCLK      1
#define DispSwizzle   0
#define DispPCLKPol   1
#define DispCSpread   0
#define DispDither    1 //0
#define DispPLCLKFREQ  0xD12        // 51Mhz
#define DispPCLK2x     0

Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 743
    • View Profile
Re: BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« Reply #3 on: June 16, 2021, 11:59:31 AM »

Hello,

Thank you for the update, I can in the attached images the behaviour you are describing.
Although I note this is unlikely to be an issue with the vertex2f or vertex2ii command itself, but rather an issue somewhere else. What is the full display list being used?
Could you attach the flash files you were using?

Also can you let me know if the co-processor is reporting any errors?

Thank you for the display settings, I cannot see any issues with these.
Are you using the ME817EV? If so does the same issue exhibit in ESE for your given display list and flash file?

Best Regards,
BRT Community
Logged

vdc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« Reply #4 on: June 16, 2021, 04:16:22 PM »

The problem only happen if I change the Y-position. I changed the code to RGB565 and load the image to the RAM_G and it works fine. I guess I have to go that way for now.

I'm getting a new EVE4 7" from Riverdi and see if because the hardware problem.
Logged

BRT Community

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 743
    • View Profile
Re: BT817Q VERTEX2II y not display correctly
« Reply #5 on: June 17, 2021, 11:30:17 AM »

Hello,

Thanks for the update, I'm double checking with the developers to see if they can reproduce this issue.
Please let me know how you get on with the Riverdi board.

Best Regards,
BRT Community
Logged